Biografie

1972 – De Geboorte

De geboorte van een nieuw muzikaal talent was een feit. Dankzij de muzikale paplepel werd een krachtige, nasaal warmhese stem ontwikkeld dat doorheen de jaren meer dan enkel een uithangbord bleek te zullen zijn.

1990 – The Passage

Samen met enkele jonge schitterende muzikanten (o.a. Dobrojean) startte hij zijn eerste rockband in de grungeperiode op. Een 70-tal optredens waren tijdens hun studententijd hun deel, waarbij ze in het voorprogramma van bekendere groepen zoals 'The Scabs, Status Quo, The Flying Pickets en Tröckener Kecks' mochten spelen.

1994 – Velvet Spine

Chris Corn werd frontman van Velvet Spine die aan zijn veroveringstocht naar een eigen stek in de Belgische popscene was begonnen. Vanaf de eerste singles Love Shall Conquer, Nod Your Head en Shop Of Happiness gingen zowel Studio Brussel als Radio 2 voor de bijl.

De mini-cd Wanted Dead Or Alive deed er nog een schepje bovenop. Ook de pers reageerde bijzonder positief. De full-cd It Must Be Love en de bijbehorende singles All I Want Is You en Nothing Is Ever What It Seems betekenden tevens de doorbraak naar een ruimer publiek. Radio 1, Radio 2, Nachtradio, Vlaanderen Internationaal, .... zetten Velvet Spine op hun playlist.

Live beklom Velvet Spine eerst de kleinere podia, nadien ook die van de festivals en de Gentse en Lokerse Feesten. Met de twee volgende singles Hey Now Come en Make It Home ging de groep in 1996 op hetzelfde elan voort. Radio, podia maar ook de openbare tv kreeg Velvet Spine te zien.

Einde maart '97 bracht Velvet Spine een tweede full-cd uit bij Cnr/Arcade: The Old Men's Parade. Alle radiozenders, en in het bijzonder Radio Donna, onthaalden zowel de gelijknamige single als de full-cd op applaus. Her en der was hij cd van de dag/week. Gedurende een tiental weken vertoefde The Old Men's Parade zelfs in de Prima Donna. Uit de cd werden nog twee singles getrokken: Hold On To Me en Walking The Fields Of Love.

Tijdens het voorjaar van '98 namen Jean Bosco Safari en Velvet Spine samen de single Hey D'ndo op. De single was een ode aan de pure song en in feite een hommage aan Lennon & McCartney. Hey D'ndo betekende andermaal nationale airplay.

2000 – Sy'Mo

Na enkele jaren de popscene te hebben geëxploreerd, had Chris Corn terug de behoefte er nog eens stevig tegenaan te gaan. Samen met enkele vrienden uit andere bands startte hij de melodieuze rockband Sy'Mo op. De Dijk, Tröckener Kecks en Clement Peerens Explosition waren slechts enkele groepen waar ze het voorprogramma voor speelden. Na een 50-tal optredens en veel plezier, gingen alle bandleden hun eigen weg. 

2005 – Chris Corn

De rust en sereniteit werden een deel van zijn leven. Als trotse vader van Warre was de tijd aangebroken om te leren. Opnieuw te leren van andere singer/songwritters en zo ontdekte Chris Corn een nieuwe wereld. Het coveren van schitterende songs leek een kolfje naar zijn hand te zijn. Al snel werd de vraag om bedrijfsfeestjes, trouwmissen, recepties, e.d. op te luisteren groot. Zo groot dat hij eind 2005 besliste om het professioneel te gaan aanpakken. In begin 2006 startte Chris Corn als zelfstandige muzikant in bijberoep en richtte hij zijn snelgroeiend bedrijf Elmevents op.